Інформація
Пошук

Щітки для макіяжу: докладний розбір кожного пензля

LORINA 12.08.2020

Секрет якісного бездоганного make-up залежить не тільки від різноманітності косметичних засобів та текстур, які Ви використовуєте, а й від того, як і чим ці засоби наносяться. Один із важливих інструментів для створення професійного макіяжу – косметичні пензлі.

Вони – наші чарівні помічники, вміле та правильне використання яких дозволяє:

  1. рівномірно наносити косметичні засоби;
  2. економно використовувати косметичні засоби;
  3. добиватися чітких кордонів,
  4. ідеальної розтушовки,
  5. плавних переходів між різними текстурами та кольорами;
  6. м'яко впливати на шкіру;

Для створення бездоганного макіяжу необхідно, враховуючи зону нанесення, підібрати пензлі певної форми, матеріалу та призначення. У нашій статті ми детально розповімо, які пензлі для макіяжу потрібні новачкові, виділимо найнеобхідніші, найчастіше використовувані, опишемо їх особливості та переваги, а також визначимо мінімальний набір пензлів макіяжу для вашої косметички.

Розбір пензлів для макіяжу: призначення, особливості, характеристика та опис

В арсеналі візажистів представлено безліч різноманітних пензлів, кожна з яких, має своє призначення, форму, розмір і тип ворсу. Знання про призначення кожного пензля значно розширюють межі використання декоративної косметики, а також дають можливість наголошувати на перевагах і приховувати найменші недоліки обличчя. Існує кілька критеріїв, за якими кисті відрізняються один від одного. Головний критерій – це зона використання. Для кожної із зон: брови, обличчя, губи, очі – пензлі мають свої особливості. Другий критерій відмінності – матеріал виготовлення. Він буває натуральним, синтетичним чи комбінованим. Проаналізувавши всі пензлі для макіяжу та їх призначення, ми виділили найважливіші та необхідні.

Пензель для тонального крему


Бездоганний тон – основа макіяжу. Для максимально рівного нанесення тону використовується плоска синтетична кисть, популярна серед професіоналів, і серед новачків. Чому використовують синтетичні, а не натуральні пензлі для нанесення рідких тональних засобів? На відміну від синтетичного ворсу, натуральний ворс при нанесенні таких засобів (крему, консилера) частина їх поглинає. Це не тільки збільшує витрати косметики, але і є живильним середовищем для розмноження мікробів. Тому, враховуючи таку властивість натурального ворсу, для нанесення рідких текстур використовують синтетичні кисті. За формою кисть для тонального крему має злегка загострений кінчик і має підвищену гнучкість ворсу для необхідності ретушування на всіх ділянках обличчя.

Пензель для консилера (коректора)


Консилери, порівняно з тональним кремом, розтушовуються складніше через щільнішу текстуру. Оскільки консилер має рідку текстуру, матеріалом виготовлення пензля є синтетичний ворс, а форма пензля – ідентична (аналогічна) пензля для тонального крему. Ефективність та максимальну точність при нанесенні та розтушовуванні коректора забезпечує прямий плоский пензель або кисть зі скошеними (або закругленими) краями.

Пензлик для пудри та пудрових рум'ян


Найбільшим серед усіх різновидів пензлів для макіяжу є пензель для пудри. Широка, м'яка, об'ємна та натуральна, вона чудово набирає необхідну кількість пудри та рівномірно наносить її на певні ділянки. Такий пензель також можна використовувати для нанесення хайлайтера, бронзатора та пудрових пресованих рум'ян.
Пензель для пудрових рум'ян призначений для локального нанесення сухого компактного засобу, тому його розмір менший, ніж розмір кисті для пудри. Відмінна риса кисті – скошений край. Він сприяє легкому, цілеспрямованому нанесенню засобу та зручному розподілу у потрібній зоні. Пензель кабукиПензель кабуки можна дізнатися за такими ознаками: великий об'єм; м'якість; круглий зріз; Найчастіше цю пензель використовують для нанесення крем-пудри, компактної пудри, бронзатора, рум'ян. Це кисть для нанесення пудри, кисть для нанесення рум'ян та для тонального крему.

Пензлик для очей та для підведення очей


Очі – дзеркало душі, а допоможуть зробити твої очі особливими, виразними та запам'ятовують за допомогою макіяжу спеціальні кисті. Ми рекомендуємо два види пензликів для тіней мати на косметичному столику: один - для нанесення тіней, другий - для розтушовування тіней. Охарактеризуємо детальніше кожну. Для нанесення тіней на повіку використовують плоску кисть. Різноманітність цього виду пензлика визначається шириною набивання ворсу. Торгова марка Лоріна представляє понад вісім видів пензля для нанесення тіней. Для розтушовування тіней використовується кисть іншої форми – заокругленою. Через свою форму цей пензель отримав назву «бочки». Відмінні риси пензля - «бочоночка» від плоского пензля - це об'ємний, зібраний, не підстрижений верхній край.
Кольорові стрілки – тренд макіяжу. Тонкий, зручний синтетичний пензлик для нанесення підводки - надійний і необхідний помічник, коли хочеться поекспериментувати з шириною, довжиною, кольором стрілок.

Пензлик для брів


Бьюті-тренд цього року – широкі, доглянуті, промальовані брови. Щоб твої брови були модними, сучасними та особливими тобі необхідні гребінець та пензель для брів. Такий пензель допоможе відкоригувати вигин, заповнити брови кольором за допомогою тіней, а також м'яко розтушувати олівець для брів. Серед асортиментів пензлів, що випускаються торговою маркою Лоріна, також представлені...

Пензель для помади


Для рівномірного та легкого нанесення помади або блиску, виділення контуру губ використовується спеціальний пензлик для губ. Такий пензлик має певну впізнавану форму і щільний ворс. Торгова марка Лоріна пропонує високоякісні пензлі на дерев'яній ручці. Отже, вивчивши та проаналізувавши весь асортимент пензлів для макіяжу, їх призначення, особливість та специфіку, ми виділили мінімальний набір пензлів для макіяжу.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Популярні статті
Типи очей та їх корекція
Очі прикрашають кожну жінку. Однак не у всіх очі ідеальної форми і правильно розташовані по відношенню до інших частин обличчя, що робить очі менш привабливими. Тому при нанесенні макіяжу дуже важливо..
5392
Шимерні тіні: поняття, особливості, використання, правила нанесення
Особливою популярністю серед продуктів декоративної косметики користуються шиммерні бьюті-кошти. Покази модних будинків, глянсові видання схвалюють та підтримують такий сучасний тренд.    &n..
2949
Щітки для макіяжу: докладний розбір кожного пензля
Секрет якісного бездоганного make-up залежить не тільки від різноманітності косметичних засобів та текстур, які Ви використовуєте, а й від того, як і чим ці засоби наносяться. Один із важливих інструм..
2636