Інформація
Пошук

Губна помада. Історія виникнення

LORINA 01.07.2019

Помада – якщо не найпотужніша зброя спокуси, то найяскравіша, напевно. Тому ми маємо знати про неї все. Губна помада в її сучасному вигляді – олівець у пеналі – з'явилася у 20-х роках минулого століття і протягом усього цього часу залишається найпопулярнішим засобом декоративної косметики. Але далеко не завжди це було так. Адже коли в 1883 році, створена винахідливими французькими парфумерами, вона побачила світ на всесвітній виставці в Амстердамі, навряд чи хтось серйозно подумав, яка їй, червоному диву, уготована карколомна кар'єра. У чому був корінь сумнівів тодішніх красунь тепер сказати вже складно: чи це була недоступна ціна (адже один-єдиний тюбик помади коштував у перерахунку на сьогоднішню купівельну спроможність близько 75 доларів), чи бентежила незвична моральна сторона незнайомки. У всякому разі, новий паризький товар довго припадав пилом на полицях кращих магазинів, не викликаючи особливого інтересу у тих, кому він призначався. Вже давно відомі сотні тональностей та колірних нюансів помади на будь-який смак – від вишуканого тюбика класу «люкс», який і до цього дня виготовляється ручним наповненням (за одну робочу зміну випускається близько 1000 таких тюбиків), до помад з машин-автоматів, кожна з яких виробляє за свій робочий день по 12 тисяч червоних поцілунків. До того ж вона тепер буває і матовою, і глянсовою, і суперглянцевою за бажанням також зі срібними або золотими блискітками.



Губна помада повинна мати ряд властивостей. Вона має бути досить твердою, але не тендітною, не ламатися при застосуванні, легко наноситися на губи, але не бути дуже жирною і не розтікатися на губах, зберігати свою форму в спеку. А найголовніше – помада має бути нешкідливою. Основою будь-якої помади є жир, віск, кольорові пігменти. Для забезпечення якісного догляду за губами до неї часто додають масло паростків пшениці, масло рожевого дерева, персикове масло, екстракт алое, вітаміни. Кількість компонентів не нормується та залежить від фантазії та цінової політики творця цього чарівного олівця для губ. Їх може бути і 5, і 10, а іноді і 30. Найголовніше, щоб усі речовини, що входять до складу губної помади, були безпечними. Жінки, які користуються губною помадою постійно, за рік «з'їдають» близько 4 г губної помади, це приблизно 1 тюбик. Чоловіки, цілуючи жінок, теж змушені з'їсти приблизно таку кількість губної помади. Основний склад помади та схема її створення чітко сформувалася. Однак вимоги ринку змушують удосконалювати формули та технології, щоб отримати найбільш комфортну для споживачів помаду, у зв'язку з чим виробники сировини постійно пропонують нові інгредієнти та нові технології виробництва. Зволожуючі помади містять такі інгредієнти як вітамін Е, гліцерин та алое, щоб підтримувати м'якість губ. Насичені кольорові помади містять високу концентрацію олій, але вимагають повторного нанесення, оскільки у тюбику виглядають темнішими, ніж на губах. Кремові помади мають високу концентрацію вмісту воску.

Різні структури помад дають такий самий різний ефект на губах


Наприклад, деякі виробники стійких помад використовують глиняну основу, щоб колір не перевся під час їжі та пиття. Мерехтливі або перлинні помади можуть містити певний вид касторової олії, тоді як матові частіше містять олію дерева ши та ланолін для зволоження губ. Помади, які зорово збільшують обсяг, зазвичай містять компонент, який називається Маxi-lip - різновид пептиду. Він стимулює вироблення колагену в губах, забезпечуючи тим самим об'ємний ефект. При цьому сучасні виробники косметики подбали і про необхідний догляд сприйнятливих губ. Червоне тонування губ тепер – це набагато більше, ніж тільки художньо виконане фарбування. Сьогодні широко використовуються так звані ліпосоми або мікрокапсули, які додають у помаду для догляду та зволоження ніжної шкіри губ. І ще один важливий плюс сучасної косметики для губ: вона дуже стійка та довго тримається. Спробуйте помаду LORINA, і тоді Ви зможете спробувати побити світовий рекорд за поцілунками. Згідно з «Книгою Гіннесса» це був 8001 поцілунок всього за 8 годин.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Популярні статті
Типи очей та їх корекція
Очі прикрашають кожну жінку. Однак не у всіх очі ідеальної форми і правильно розташовані по відношенню до інших частин обличчя, що робить очі менш привабливими. Тому при нанесенні макіяжу дуже важливо..
5399
Шимерні тіні: поняття, особливості, використання, правила нанесення
Особливою популярністю серед продуктів декоративної косметики користуються шиммерні бьюті-кошти. Покази модних будинків, глянсові видання схвалюють та підтримують такий сучасний тренд.    &n..
2950
Щітки для макіяжу: докладний розбір кожного пензля
Секрет якісного бездоганного make-up залежить не тільки від різноманітності косметичних засобів та текстур, які Ви використовуєте, а й від того, як і чим ці засоби наносяться. Один із важливих інструм..
2638